Acte públic: Lluita internacional contra l’austeritat



Acte públic internacionalista, organitzat per Socialisme Revolucionari, amb ponents de diversos països com Portugal, Itàlia i el diputat irlandès de la Anti-Austerity Aliance (Aliança Anti-Austeritat).


Paul Murphy és un diputat de l’Anti-Austerity Alliance, un nou moviment polític a Irlanda format per activistes que lluiten contra totes les formes d’austeritat i per una representació de les masses populars, i que ja compta amb 3 diputats al parlament irlandès. Contra tot l’establishment, s’ha aconseguit mobilitzar una majoria de la societat (fins ara un 57%) que s’ha negat a pagar aquest impost, preparant una victòria important per al poble treballador. 

Pel seu paper destacat en aquesta lluita, l’estat irlandès està amenaçant a Paul amb una llarga condemna de presó, juntament amb altres activistes. 

El 2012, Paul Murphy va ser detingut per l’exèrcit israelià, per participar en una de les flotilles de la llibertat cap a Gaza, i va passar 10 dies a una presó de l’estat terrorista israelià. Vine a escoltar el debat sobre la lluita europea contra l’austeritat i l’alternativa socialista europea, més enllà del capitalisme, la Troika i els seus mercats. 

Hi ha una altra Europa més enllà del capitalisme

No deixen de repetir-nos que hi ha una recuperació econòmica, però en allò que vivim i sentim, només hi ha recuperació per a les minories super-riques d’Europa. Els treballadors, joves, pobres i immigrants seguim patint atac rere atac. Mentrestant, el capitalisme mundial i els seus mercats entren en noves escalades de crisi... 

Les onades de lluita i resistència obrera i popular enfront de la interminable austeritat continuaran, i segueixen donant-se ara. A Irlanda, una lluita massiva ha aconseguit que fins ara un 57% de la població s’hagi negat a pagar un nou impost de la Troika, en forma de noves taxes d’aigua. A Grècia i Portugal hem vist vagues generals potents. També veiem el creixement electoral de referents antiausteritat, i victòries parcials importants, com aquí en les eleccions municipals. 

No obstant això, perquè aquestes lluites comencin a donar resultats concrets i a aconseguir frenar l’austeritat, cal un debat profund internacional sobre quina política i estratègia fan falta per guanyar. El Comitè per una Internacional dels Treballadors (CIT) lluita a més de 45 països a escala mundial, sostenint que aquestes lluites han de dotar-se d’una perspectiva i política anti-capitalista i rupturista.

SR / CIT: Qui som?

Socialisme Revolucionari agrupa els militants del Comitè per una Internacional dels Treballadors (CIT) a l’estat espanyol. Formem part d’una organització mundial que treballa amb seccions en més de 40 països en els 5 continents, que lluita per enderrocar el capitalisme i aconseguir un nou món socialista, a través de lluites organitzades de les masses treballadores, armades amb un programa de transformació social, política i econòmica. Un programa capaç de trencar amb les crisis, les desigualtats i el camí de misèria pel qual el capitalisme ens empeny; a través de la propietat, control i gestió pública i democràtica de la riquesa enorme que ara està en mans d’uns pocs empresaris i especuladors. Som treballadors, aturats, sindicalistes, estudiants, activistes ecologistes, feministes i dels moviments socials que s’uneixen al voltant d’un programa socialista revolucionari. A Irlanda, Alemanya, Suècia, Austràlia, el Regne Unit, Sri Lanka i els EUA hem obtingut representants en parlaments (tres a Irlanda, després de la recent elecció de Paul Murphy) i en ajuntaments i òrgans locals, com és el cas de Kshama Sawant, primera regidora socialista a l’ajuntament de Seattle en gairebé 100 anys. Utilitzem aquestes posicions no per institucionalitzarnos, sinó per representar i donar visibilitat a les lluites obreres i socials al carrer, i intentar popularitzar idees revolucionàries.

FB: socialismorevolucionarioes, Twitter: @SocRevCit, 
Email: info@mundosocialista.net