Davant la repressió de quatre activistes barcelonins


21/04/2012, Declaració de Socialisme Revolucionari


El passat dijous 19 d’abril, el cos dels Mossos d’Esquadra va realitzar quatre detencions a Barcelona i dos a Tarragona de persones vinculades als moviments socials a les quals s’acusa d’haver participat als disturbis que van succeir durant la jornada de vaga general del 29 de març. Els dos activistes de Tarragona van ser posats en llibertat el mateix dijous, mentrestant els quatre companys de Barcelona van passar dissabte a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs.



Des de Socialismo Revolucionario volem mostrar la nostra solidaritat amb aquests activistes detinguts. Considerem, que amb aquesta operació, lo que es pretén es acoquinar als moviments socials en un moment en el qual estem a una fase àlgida de la lluita. No podem oblidar tampoc que s’apropa maig, un mes clau per a les lluites socials: el primer de maig, l’oposició al BCE que es reunirà a Barcelona del 2 al 4 i el primer aniversari del 15M. Resulta evident que aquestes detencions porten una càrrega política.


A més denunciem la involució política dels Mossos d’Esquadra, els comandaments dels quals han desqualificat als moviments socials denominant als seus membres, els antisistema en el llenguatge policial, de “ratas”. Això suposa una nova volta de cargol a la política repressiva del cos policial autonòmic, quan a més s’estan plantejant lleis repressives que criminalitzen la resistència passiva.

Aquesta operació a Catalunya coincideix amb detencions similars a Navarra i València. Tot això mostra que estem entrant a una fase de repressió dels moviments socials i de limitació de drets i llibertats. El capitalisme comença a sentir-se amenaçat per les protestes socials i resulta evident que reaccionarà amb repressió.
Per tot això, reiterem la nostra solidaritat amb els companys que lluiten i ens oposem a la repressió. Coincidim amb el lema estès els últims mesos: si ens toquen a algunes, ens toquen a totes.

Contra la repressió, per la llibertat sense càrrecs dels detinguts!